Trimbeurt

Trimmen is in de eerste plaats het verwijderen van de oude (dode) vacht en tevens het reguleren van een te overvloedige haargroei waar de hond last van kan hebben. Dat gebeurt door gebruik te maken van de verschillende trimtechnieken die er zijn. De trimtechnieken worden ook wel gebruikt om de vacht te modelleren. Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, effileren, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen, ontklitten en ontwollen.

Wij trimmen uw hond volgens de rasstandaard en houden daarbij rekening met uw persoonlijke wensen. Voorafgaand aan de trimbeurt zullen wij grondig met u bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat uw wensen zijn. Alle honden worden tijdens de trimbeurt gewassen, geföhnd en volledig ontklit. Uiteraard worden tijdens de trimbeurt de nagels van de hond altijd nagekeken en indien nodig geknipt. Tevens worden oren, indien nodig, uitgeplukt en schoongemaakt. Natuurlijk is dit alles bij de prijs inbegrepen. 

Trimbeurt

Uitleg begrippen

Knippen en Scheren

Knippen en Scheren is het inkorten van de vacht door middel van een schaar of tondeuse. Sommige honden worden alleen geknipt. En bij anderen wordt een combinatie van knippen en scheren toegepast. Bij het scheren zijn er diverse lengtes mogelijk naar de wensen van de eigenaar.

Effileren en Uitdunnen

Bij effileren worden de haren uitgedund. Met effileren is het mogelijk om de vachtlengte in te korten, zonder dat daarbij een duidelijke kniplijn te zien is, wat bij het knippen met een gewone schaar soms wel het geval is. Ook kan de overgang van kort naar lang haar op een vloeiende manier verkregen worden, of kan de vacht op plaatsen waar het erg vol is, worden uitgedund.

Plukken

De ruwharige vachten bestaan uit een bovenlaag (de dekharen) en een onderlaag (de onderwol). Bij het plukken worden de dekharen eruit ‘geplukt’ met de hand of met behulp van een trimmes. Dit gebeurt alleen wanneer de vacht plukrijp is waardoor de hond dus geen ongemak ondervindt bij de behandeling. De hond wordt tot op de onderwol geplukt. Een hond wordt gemiddeld twee tot drie keer per jaar geplukt.

Strippen

Bij strippen worden er meerdere lagen in de bovenvacht gebracht. Dit betekend dat uw hond nooit “in zijn onderwolletje” hoeft te lopen, maar altijd een ruw uiterlijk blijft houden. Het strippen gebeurd gemiddeld eens in de 3 maanden. Het is een minder intensieve plukbeurt voor uw hond.

Ontwollen en Ontklitten

Ontwollen is het verwijderen van de onderwol bij de hond. Bij sommige vachtsoorten vindt 2 keer per jaar een rui plaats, waarbij de onderwol loslaat. Ontwollen helpt uw hond de rui door. We zorgen dat er zoveel mogelijk onderwol wordt verwijderd met behulp van speciale kammen en borstels. Na een grondige wasbeurt zal uw hond worden behandeld door middel van de waterblazer.