Overige behandelingen

Naast een volledige trimbeurt, waarbij uw hond gewassen, geföhnd, de nagels geknipt, de oren worden schoongemaakt en de complete vacht in model wordt gebracht (knippen, effileren, scheren, plukken en ontwollen), bied ik in mijn trimsalon ook een aantal losse behandelingen. Deze behandelingen worden hieronder beschreven.

Wassen
Indien u al die inspanning, watergevechten en rotzooi in de badkamer niet ziet zitten kunt u bij Trimsalon Baboe ook terecht voor alleen een wasbeurt. Uw hond wordt dan op een professionele manier met geschikte hondenshampoo gewassen en geföhnd.

Een goede was-, föhn en waterblazerbeurt kan uw hond sneller door zijn ruiperiode helpen, zodat u niet wekenlang bossen haar in huis vindt en intensief hoeft te borstelen. Heeft u vragen over de veelzijdige mogelijkheden van onze trimsalon, neem dan vrijblijvend contact op.

Nagels knippen
Bij onvoldoende beweging op een harde ondergrond en bij een afwijkende stand van de voeten komt het wel eens voor dat de nagels niet goed afslijten. Houdt daarom vooral bij kleine hondjes en oudere honden de lengte van de nagels goed in de gaten te houden. Daarnaast hebben alle honden aan de binnenzijde van de voorpoten een nageltje dat iets hoger zit en niet de grond raakt, het zogenaamde duimpje. Laat deze dus regelmatig knippen.

Bij Trimsalon Baboe worden uiteraard bij elke trim- of wasbeurt de nagels nagekeken en indien nodig geknipt. Natuurlijk is dit bij de prijs van de trimbeurt inbegrepen. U kunt echter ook met uw hond langskomen om alleen de nagels te laten knippen. Dit is zo gebeurd. U kunt er dus op wachten. 

Puppy behandeling
U kunt het beste zo vroeg mogelijk beginnen met de vachtverzorging van uw pup. Om het voor u en de hond wat makkelijker te maken bent u bij mij van harte welkom met uw pup om kennis te maken met de trimsalon. Hierbij zou ik adviseren dit op een leeftijd van 12 weken te doen.  Zo kan de hond wennen op de trimtafel en kennis maken met verschillende trimbehandelingen in de trimsalon. Het is voor de hond prettiger als hij niet bang is om gewassen te worden, geföhnd te worden en aangeraakt te worden.