Na behandeling

Na het trimmen
Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt. Zoals: springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Vergelijk het maar eens met uzelf als u uw eigen haar pas heel kort hebt laten knippen. Dat is wennen. En dat geldt ook voor uw hond, hij moet wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het ‘gevoel’ wat een nieuwe coupe met zich meebrengt.

Vachtverzorging
Het dagelijks goed onderhouden van de vacht is de taak van de eigenaar. Natuurlijk vergt het ene vachttype meer onderhoud als het andere vachttype. U kunt niet vroeg genoeg beginnen om uw hond te laten wennen aan het borstelen/kammen van de vacht. In sommige gevallen begint de fokker hier in het nest al mee! Aan u de taak om de gewenning voort te zetten of anders zo snel mogelijk te beginnen. Zo leert uw hond dat het borstelen/kammen een prettige ervaring is, en laat zich dan ook gemakkelijk behandelen. Het is zonde als de vachtbehandeling een echte strijd is, dit is noch voor u, noch voor uw hond leuk! Vanaf het moment dat uw huisdier volledig ingeënt is, kan er al een puppy trim gedaan worden.

Uiteraard bent u bij ons ook van harte welkom om advies in te winnen over hoe uw hond het beste geborsteld en/of gekamd kan worden. Wij kunnen u dan adviseren welke borstels en kammen het beste zijn voor het vachttype van uw huisdier, en u gelijk laten zien welke borstel/kam technieken u het beste en het makkelijkst toe kunt passen.

Na behandeling